Βράβευση του Γυμνασίου μας με Ευρωπαϊκή ετικέτα

ποιότητας το 2018

 
 

Time Capsule Project

Είναι ο τίτλος της δράσης, με τον οποίον το σχολείο μας συμμετείχε στις δράσεις etwinning που υλοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του 2017-18 και για την οποία βραβεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας. Πλοηγός στην δράση αυτή ήταν η κ. Ιωάννα Τσέλιγκα, καθηγήτρια Αγγλικών (ΠΕ06), 

 Αγαπητή/έ IOANNA TSELINGA,

Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning "Time capsule project". Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σαν αποτέλεσμα, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό το οποίο μπορείτε να επισυνάψετε στην ιστοσελίδα σας και να το εκθέσετε σε μία περίοπτη θέση στο σχολείο σας. Επίσης, το έργο σας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο 
www.etwinning.net.

Για μία ακόμη φορά, συγχαρητήρια για αυτό το μοναδικό επίτευγμα και ελπίζω να συναντηθούμε σε κάποια από τις εκδηλώσεις eTwinning κατά τη διάρκεια του έτους.

Με τους καλύτερους χαιρετισμούς μου
eTwinning Team 
  

 
 

 
 

Βράβευση του Γυμνασίου μας με Ευρωπαϊκή ετικέτα

ποιότητας το 2017

 
 

 
 

Βράβευση του Γυμνασίου μας με ετικέτα

ποιότητας το 2017

 
 

 
 

Το σχολείο μας, στα πλαίσια του Πρωτοκόλλου “ODYSSEAS”, συνεχίζει το ταξίδι στον χρόνο, με ένα έργο etwinning, το οποίο υλοποιήθηκε μεταξύ των σχολείων: 68ο Γυμνάσιο Αθήνας, του Calimera con Martignano της Κάτω Ιταλίας και του 51ου Γυμνασίου της Αθήνας. Το κάθε σχολείο συμμετείχε στο πρόγραμμα με δύο ομάδες.

Σκοπός του έργου ήταν να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να εκπονήσουν έρευνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με την προέλευση και την εξέλιξη των Griko, -μιας τοπικής διαλέκτου των ελληνοφώνων της Απουλίας,  και ειδικότερα της Grecia Salentina, στην Κάτω Ιταλία.  

Το έργο βρίσκεται αναρτημένο στην παρακάτω διεύθυνση:   https://twinspace.etwinning.net/25161/home


 
 

Βράβευση του Γυμνασίου μας με Ευρωπαϊκή ετικέτα

ποιότητας το 2016


“Πες μου και θα ξεχάσω,
δίδαξέ με και μπορεί να θυμάμαι,
κάνε με να συμμετέχω και θα μάθω”


Βενιαμίν Φραγκλίνος.


Αυτός είναι ο τίτλος της δράσης Εtwinning που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς στο σχολείο μας και στο οποίο συμμετείχαν έξι Γυμνάσια της Ευρώπης : το 68 Γυμνάσιο Αθηνών, ένα Γυμνάσιο από το Τολέδο της Ισπανίας και τέσσερα σχολεία της Ιταλίας, πιο συγκεκριμένα από το Σάσσαρι της Σαρδηνίας, από το Καμπομπάσο της Ιταλίας, το Μartignano και το Guirdignano της Κάτω Ιταλίας.
Το έργο βρίσκεται αναρτημένο στην παρακάτω διεύθυνση:

https://twinspace.etwinning.net/10481/home
 


 
 

Βράβευση του Γυμνασίου μας με Ευρωπαϊκή ετικέτα

ποιότητας το 2015

Αγαπητή IOANNA TSELINGA,

 Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning "The Character Project: Educating the heart". Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο  υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

 Σαν αποτέλεσμα, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό το οποίο μπορείτε να επισυνάψετε στην ιστοσελίδα σας και να το εκθέσετε σε μία περίοπτη θέση στο σχολείο σας. Επίσης, το έργο σας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.

 Για μία ακόμη φορά, συγχαρητήρια για αυτό το μοναδικό επίτευγμα και ελπίζω να συναντηθούμε σε κάποια από τις εκδηλώσεις eTwinning κατά τη διάρκεια του έτους.

 Με τους καλύτερους χαιρετισμούς μου

eTwinning Team


 
 

 

Η συμμετοχή του Γυμνασίου μας στο

eTwinning 2014-15

Φέτος, στο πλαίσιο διδασκαλίας των Αγγλικών, υλοποιήθηκε έργο e-Twinning με το τμήμα Β3/4 ( Επίπεδο Προχωρημένων). Το εν λόγω έργο με τίτλο

"The Character Project. Educating the Ηeart"

διήρκεσε 9 μήνες και σε αυτό συμμετείχαν συνολικά 375 μαθητές ηλικίας 13-15 ετών από 7 Γυμνάσια της Ευρώπης και 13 Γυμνάσια της Ελλάδας, ενώ ιδρυτές του έργου ήταν εκπαιδευτικοί από το σχολείο του Ηνωμένου Βασιλείου και του 68ου Γυμνασίου Αθηνών.

Οι στόχοι του τέθηκαν στους μαθητές ήταν να προσδιορίσουν και να αξιολογήσουν τα θετικά γνωρίσματα του χαρακτήρα τους, να αναπτύξουν τα θετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους ώστε να δομήσουν θετική ταυτότητα, να εντοπίσουν, να ενισχύσουν και να βρουν πιθανές λύσεις πάνω σε αδύναμα σημεία του χαρακτήρα τους, να αξιοποιήσουν και να αναπτύξουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους καθώς και τις γλωσσικές δεξιότητες  τους στα Αγγλικά.

Το έργο βρίσκεται αναρτημένο στην παρακάτω διεύθυνση:   http://new-twinspace.etwinning.net/web/p105312

 


 
 

Η συμμετοχή του Γυμνασίου μας στο

eTwinning (2ο Ευρωπαϊκό Βραβείο) 2013-14

 
 

Στο πλαίσιο του eTwinning (www.etwinning.gr), το οποίο αποσκοπεί στη συνεργασία σχολείων στην Ευρώπη για την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων, μέσω της χρήσης Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ), το τμήμα A5 (Επίπεδο Προχωρημένων στα Αγγλικά) του Σχολείου μας υλοποίησε το έργο  «Τo Chill or to Plod» σε συνεργασία με ένα σχολείο της Ιταλίας, το ICS "G.A. Colozza" di Campobasso - Plesso Secondaria di I Grado  και ένα σχολείο της Γερμανίας, το Mörikeschule Backnang GWRS.

Το πρόγραμμα διήρκεσε 5 μήνες, από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2014.

Το εν λόγω έργο βραβεύθηκε με την εθνική ετικέτα ποιότητας και έλαβε το δεύτερο βραβείο σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Γερμανία, στο πλαίσο  ανακήρυξης του 2014 ως έτος της συμφιλίωσης οικογένειας και εργασίας.

 
 

 
     
 

Πιστοποιητικό Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας